Böcker

Den här trilogi i fem delar är min favorit bland böcker. Författaren heter Douglas Adams. Bokserien heter på svenska Liftaren guide till Galaxen sen finns en bok som är sammanställd efter författaren död. Den har fått helt fel namn på svenska när den på engelska heter Mostly Harmless för namnet på svenska är I stort sett menlös.
Richard Dawkins har skrivit flera böcker som jag gillar. Denna som på svenska har titeln Så gick det till: bevisen för evolutionen (The Greatest Show on Earth: The Evidence for Evolution) och Illusionen om Gud (The God Delusion).
Carl Sagan har också skrivit flera böcker som jag gillar. Cosmos heter en bok och The Demon-Haunted World: Science as a Candle in the Dark heter en annan.
Författaren Isaac Asimov har skrivit en bokserie Stiftelsenserien vilket täcker många år både i boken och i verkliga skrivandet av böckerna, vilket är 6 stycken till antal.
Författaren heter Sir Arthur Conan Doyle. Han skrev om en detektiv som heter Sherlock Holmes. Berättelserna finns i olika volymer av böcker men finns, eftersom de skrevs för länge sen att ladda ner eller för den delen läsa online. Ett tredje sätt för den som inte kan av olika anledningar läsa finns de som ljudböcker. Han som läser heter Greg Wagland och här är hans Youtube hemsida Sherlock Holmes Stories Magpie Audio.
Författaren H.P. Lovecraft skrev flera böcker om utomjordisk skräck. Hans sätt att skriva lämnar en stor möjlighet för den som har en stor fantasi att själv skapa en bild av platser och monster som finns i böckerna. Här är några ljudböcker som, enligt mig, har väldigt bra uppläsare: The haunter of the dark, Herbert West: Reanimator, Herbert West: Reanimator och denna The colour out of Space och denna The Shadow Out of Time. På denna är uppläsaren David McCallum (känd från bla. NCIS) The rats in the walls.
Max Berry har skrivit en bok som heter Jennifer Government som ger en hel del att tänka på i en värld där stora företag bestämmer i ett land.
David Copperfield heter en bok skrivet av Charles Dickens vilket är en klassiker som jag blev lite överraskad över att jag gillade den så mycket.