Böcker

Douglas Adams
Bokomslag på boken Liftarens Guide till Galaxen av Douglas Adams Den här trilogi i fem delar är min favorit bland böcker.
Bokserien heter på svenska Liftaren guide till Galaxen (The Hitchhikers guide to the Galaxy). Finns även som ljudbok men det är bara den första boken som Stephen Fry är uppläsare på och de andra är det Martin Freeman.
Richard Dawkins
Bokomslag på boken The God Delusion av Richard Dawkins Han har skrivit flera böcker som är mina favoriter. Den här som på svenska har titeln Illusionen om Gud och heter på engelska The God Delusion.
Bokomslag på boken Så gick det till: bevisen för evolutionen (The Greatest Show on Earth: The Evidence for Evolution) av Richard Dawkins Han har skrivit denna som på svenska har titeln Så gick det till: bevisen för evolutionen (The Greatest Show on Earth: The Evidence for Evolution)
Carl Sagan
Bokomslag på boken Så gick det till: bevisen för evolutionen (The Demon-Haunted World - Science as a Candle in the Dark) av Carl Sagan Författaren Carl Sagan har skrivit flera böcker, varav Cosmos och The Demon-Haunted World är två av mina favorit böcker av honom.
Penn Jillette
Bokomslag på boken Every Day Is an Atheist Holiday! More Magical Tales from the Author of God, No!) av Penn Jillette Han har skrivit flera böcker varav dessa två är mina favoriter. Every Day Is an Atheist Holiday! More Magical Tales heter en av böckerna.
Bokomslag på boken Gud, nej! Tecken på att du redan kan vara en ateist och andra magiska berättelser (God, No! Signs You May Already Be an Atheist and Other Magical Tales) av Penn Jillette Den här boken som på svenska heter Gud, nej! Tecken på att du redan kan vara en ateist och andra magiska berättelser (God, No! Signs You May Already Be an Atheist and Other Magical Tales).
Armin Navabi
Bokomslag på boken Simple Responses to 20 Common Arguments for the Existence of God av Armin Navabi Han har skrivit den här boken. Why There Is No God – Simple Responses to 20 Common Arguments for the Existence of God.
Christopher Hitchens
Bokomslag på boken God is not great av Christopher Hitchens Han har skrivit flera böcker. En av böckerna är God is not great – how religion poisons everything.
Bokomslag på boken The Portable Atheist av Christopher Hitchens Han har skrivit flera böcker men jag har inte ännu läst någon av dem. En annan av böckerna är The Portable Atheist.
Sam Harris
Bokomslag på boken Letter to a Christian Nation av Sam Harris Han är författare till flera böcker. En av böckerna är Letter to a Christian Nation.
Bokomslag på boken The end of faith
religion, terror, and the future of reason av Sam Harris Han har skrivit flera böcker varav en är The end of faith – religion, terror, and the future of reason.
Charles Darwin
Bokomslag på boken Om arternas uppkomst (Engelska: On the Origin of Species by Means of Natural Selection) Han är författare till flera böcker. En av böckerna är Om arternas uppkomst (Engelska: On the Origin of Species by Means of Natural Selection).
Isaac Asimov
Bokomslag på boken Stiftelsen av Isaac Asimov Författaren Isaac Asimov har skrivit en bokserie som heter Stiftelsen vilket täcker många år både i boken och i det verkliga skrivandet av böckerna, vilket är 6 stycken till antal.
Charles Dickens
Bokomslag på boken David Copperfield Charles Dickens skrev en bok som fick namnet David Copperfield. Jag blev överraskad att jag gillade den så mycket som jag gjorde.
Sir Arthur Conan Doyle
The adventures of Sherlock holmes Han skrev om en detektiv som fick namnet Sherlock Holmes. Berättelserna finns i olika volymer av böcker eller för den delen läsa online. Ett tredje sätt för den som inte kan, av olika anledningar, läsa finns de som ljudböcker. Han som läser heter Greg Wagland och här är hans YouTube hemsida Sherlock Holmes Stories Magpie Audio.
H.P. Lovecraft
Bokomslag på boken The Case of Charles Dexter Ward skriven av H.P. Lovecraft Författaren skrev flera böcker om utomjordisk skräck. Hans sätt att skriva lämnar en stor möjlighet för den som har en stor fantasi att själv skapa en bild av platser och monster som finns i böckerna. Här är några ljudböcker som, enligt mig, har väldigt bra uppläsare: The haunter of the dark, Herbert West: Reanimator, The Case of Charles Dexter Ward, The Shadow Out of Time. På denna är uppläsaren David McCallum (känd som Ducky i tv-serien NCIS) The rats in the walls.
Max Berry
Bokomslag på boken Jennifer Government skriven av Max Barry Max Berry har skrivit boken som ger en hel del att tänka på i en värld där stora företag bestämmer i ett land.
William Gibson
Bokomslag på boken Neuromancer skriven av William Gibson William Gibson har skrivit romanerna Neuromancer, Spook Country och två korta historier Dogfight samt Hinterlands som är mina favoriter.
Jules Verne
Bokomslag på den franska version av boken Around the World in Eighty Days skriven av Jules Verne Jules Verne skrev klassikerna En världsomsegling under havet, Jorden runt på 80 dagar som ska, om man kan, läsas på engelska.
Neal Stephenson
Bokomslag på boken Snow Crash skriven av Neal Stephenson Neal Stephenson skrev Snow Crash som ska anser jag, om man kan, läsas på engelska.
Susanna Clarke
Bokomslag på boken Jonathan Strange och Mr. Norrell skriven av Susanna Clarke Susanna Clarke skrev Jonathan Strange och Mr. Norrell som ska anser jag, om man kan, läsas på engelska. Boken har gjorts om till en tv-serie. Dock har jag inte sett den ännu.
Paul Erdman
Bokomslag på boken Zero Coupon skriven av Paul Erdman Paul Erdman skrev boken Zero Coupon. Boken handlar om stora ekonomiska brott, vilket är en litterär genre jag gillar.
J.K. Rowling
Harry Potter bokserie skriven av J.K. Rowling Harry Potter bokserien men även ljudböckerna. Det är Stephen Fry som är uppläsare.