Filmer och TV-serier

Film
An Honest Liar
En film om en av mina favorit personer och allt gott han har gjort. Jag har slarvat och inte tagit mig tid för att se den ännu.
Dödligt vapen 1,2,3 och 4
Filmserien som jag då och då tittar på. Dom håller fortfarande så att säga tidens tand anser jag.
Die Hard
En annan film som jag då och då tittar på. Ännu inte har jag börjat titta på den kring julen som andra tydligen gör.
Snuten i Hollywood
Eddie Murphy spelar huvudrollen i en filmserie jag också tittar på ibland.
Griffin & Phoenix
En film som jag bara sett en gång men den fastnade verkligen i mitt minne.
Nu blåser vi snuten ettan och tvåan
Filmer jag titta på för att må lite bättre.
Pretty Woman
En ”guilty pleasure” film som jag tittar på ibland.
Sagan om ringen
Naturligtvis alla tre filmerna men endast de versionerna som är Director’s cut. Det jag också gillar att titta på är Extramaterial alltså det som visar hur inspelningen gick till som t.ex. genom att visa tillverkning av bl.a. de olika bigatures, kläderna och allt annat som ingår i inspelningen av filmerna.
Matrix filmserien (3 filmer)
Dessa filmer tittar jag också gärna på och nu finns det en fjärde film. Den fjärde filmen har jag ingen uppfattning om då jag inte har sett den ännu. Här är trailer för den fjärde filmen
Underworld filmserien
Filmerna tittar jag gärna på. Kate Beckinsale är väldigt bra i den.
Trailern är från filmen Underworld: Blood wars
Tv-serier
Sherlock Holmes
En tv-serie där Jeremy Brett spelar huvudrollen som Sherlock Holmes. Edward Hardwicke respektive David Burke spelade Dr. Watson och jag tycker båda var lika bra i rollen.
NCIS (Orginalet)
Tv-serie med Mark Harmon i rollen som NCIS Supervisory Special Agent Leroy Jethro Gibbs. Den är så bra att jag köpte en keps som det står NCIS på.
Elementary
En tv-serie med Jonny Lee Miller i rollen som Sherlock och Lucy Liu som (Dr.) Watson. Sherlock och Watson bor i New York och det hela utspelar sig i nutid.
Morden i Midsommar
En tv-serie som jag inte tittade på under många år men som nu är en av mina favoriter. Detective Chief Inspector Tom Barnaby (John Nettles) spelade och John Barnaby (Neil Dudgeon) spelar huvudrollen. Bästa DS (Detective Sergeant) är hittills, tycker jag, Ben Jones (Jason Hughes) och Charlie Nelson (Gwilym Lee).
Jessica Jones
En tv-serie som jag blev lite överraskad över att jag gillade den. En kvinna som halsar whiskey ur flaskan (inte i trailern) fick iallafall min uppmärksamhet samt hennes hållning och kläder talade för att jag skulle undersöka vad det var för ”superhjälte” tv-serie. Krysten Ritter spelar huvudrollen som Jessica Jones.
Ein Herz und eine Seele
En tysk tv-serie som jag blev lite överraskad över att jag gillade den. Tv-serien visades första gången 1973.