Intressanta ämnen

Under uppbyggnad och påbyggnad och tillbyggnad!

Länkar till olika videoavsnitt och hemsidor som handlar om ämnen eller synpunkter som jag tycker är intressanta.

Länken är till en video som är från Intelligence Squared debatt där Stephen Fry pratar om katolicismen väldigt intressant det han säger och jag håller fullständigt med i det han säger.
Här pratar Penn Jillette och Teller (Ja, han kan prata) om deras yrke de haft i 30 år och om skepticismens -och James Randi inverkan på den. Så här heter videon “38 Years of Magic and B.S.: A Conversation with Penn & Teller” – TAM 2012. TAM heter konferensen där de pratar och det står för The Amazing Meeting. Det var en årlig konferens som fokuserade på vetenskap, skepticism och kritiskt tänkande. På denna konferens delades det ut priser och där fanns även 1 miljon dollar till den som kunde bevisa att de hade paranormala förmågor. En liten hint, det var ingen som vann. Chockerande eller hur? 😉
Klassiskt liberala partiet är ett politiskt parti i Sverige som riktar sig till bl.a. Libertarianer.
Partei der Vernunft är ett libertarianskt parti som finns i Tyskland. De finns just nu inte i hela Tyskland, men förhoppningsvis någon gång inom inte alltför många år.
EPIL – Individual Liberty är ett libertarianskt organisation som flera partier i olika länder i Europa är anslutna till för att tillsammans utgöra en större röst politiskt.
International Alliance of Libertarian Parties verkar inte ha en så uppdaterad hemsida med nya nyheter eller så händer det så lite gällande libertariansk politik, men här finns iallafall länken till deras officiella hemsida. Denna organisation skapades 2015 i Bournemouth, Storbritannien. De är baserade i Baar, Schweiz.
EPIL – Individual Liberty är ett annat libertarianskt organisation som flera partier och individer i olika länder över hela jordklotet är anslutna till för att tillsammans utgöra en större röst politiskt. Denna skapades 1969 och är baserad i San Francisco, Kalifornien, USA.