Intressanta ämnen

Om ämnen och/eller synpunkter som jag tycker är intressanta.

Ateism och anti-teist

An Honest Liar är en film om James Randi aka The Amazing Randi om hans liv och karriär. I filmen är några andra av mina favorit personer med också.
James Randi Speaks: Questioning the Bible där James Randi pratar i en video gjord av Richard Montalvo, 2009-03-04, på James Randi Educational Foundation
Talks at Google: är en rad videoklipp som visar föreläsningar av olika personer som bland annat James Randi aka The Amazing Randi
Intelligence Squared debatt: En video från debatten där Stephen Fry pratar om katolicismen. Det han säger är något jag håller fullständigt med om.
TAM (The Amazing Meeting): Här pratar Penn Jillette och Teller (Ja, Teller kan prata) om deras yrke de haft i 30 år och om skepticismens -och James Randi inverkan på den. Konferensen där de pratar var en årlig konferens som fokuserade på vetenskap, skepticism och kritiskt tänkande. På denna konferens delades det ut priser och där fanns även 1 miljon dollar till den som kunde bevisa att de hade paranormala förmågor. En liten hint, det var ingen som vann. Chockerande eller hur?!
Talks at Google: Där ingår Authors@Google där Penn Jillette pratar om sin bok ”God, No!: Signs You May Already Be an Atheist and Other Magical Tales” och här finns den att köpa på google play. Inspelningen gjordes 19 August, 2011.
Talks at Google: Där ingår Authors@Google där Christopher Hitchens pratar om sin bok ”God Is Not Great: How Religion Poisons Everything” och här finns den att köpa på google play. Inspelningen gjordes 19 August, 2007.
En rolig liten låt som heter There Isn’t Any God av Rusty Cage
Funderar på vilka röda dagar/datum (s.k. religiösa datum) som används och ersätta dem med sekulära datum istället. Antingen, vilket kanske skulle vara bäst ur företagsperspektiv, genom att ersätta dem på exakt samma datum annars ersätta de datum som finns med sekulära i antal rent allmänt.
Här finns en motion: Moderniserad syn på allmänna helgdagar som finns på riksdagen.se hemsida
· Handduksdagen (Towelday) 25 maj är en dag som firas till minne av författaren Douglas Adams.
· Sir Isaac Newton födelsedag på 24 december där, till skillnad från den där andra personen, det finns födelsebevis på och vars hus man kan fortfarande besöka.
· James Randi är någon som definitivt bör firas, för han har gjort så mycket för så många under så lång tid men det är samtidigt en mer personlig åsikt.
· Albert Einstein är en person vars bidrag till vetenskapen bör firas.
· Marie Curie är en person vars bidrag till vetenskapen bör firas.
· Charles Darwin är en person vars bidrag till vetenskapen bör firas.
· Galileo Galilei är en person vars bidrag till vetenskapen bör firas.
· Nicolaus Copernicus är en person vars bidrag till vetenskapen bör firas.
· Internationella bacondagen (Sverige) firas första lördagen i september varje år och den bör göras om till en ”röd” dag.
National Secular Society: Challenging Religious Privilege är en organisation, i Storbritannien, som arbetar för sekularism och separation mellan kyrkan/religion och staten

Libertarian

Klassiskt liberala partiet är ett politiskt parti i Sverige som riktar sig till bl.a. Libertarianer.
Partei der Vernunft är ett libertarianskt parti som finns i Tyskland. De finns tyvärr just nu inte i hela Tyskland, men förhoppningsvis någon gång inom en inte alltför lång tid.
EPIL – Individual Liberty är ett libertarianskt organisation som flera partier i olika länder i Europa är anslutna till för att tillsammans utgöra en större röst politiskt.
International Alliance of Libertarian Parties verkar inte ha en så uppdaterad hemsida med nya nyheter eller så händer det så lite gällande libertariansk politik, men här finns iallafall länken till deras officiella hemsida. Denna organisation skapades 2015 i Bournemouth, Storbritannien. De är baserade i Baar, Schweiz.
Liberty International är ett annat libertarianskt organisation som flera partier och individer i olika länder över hela jordklotet är anslutna till för att tillsammans utgöra en större röst politiskt. Denna skapades 1969 och är baserad i San Francisco, Kalifornien, USA.